Geef een donatie

Aankopen van topkunst, toonaangevende tentoonstellingen, een aansprekende presentatie van de vaste collectie, gedegen onderzoek en wisselende, goed verzorgde educatieve programma's waarbij de joodse cultuur centraal staat zorgen voor de dynamiek in ons museum. Als zelfstandige stichting moet het Joods Historisch Museum (JHM) zelf voor ongeveer de helft van de inkomsten zorgen. Bijdragen van particulieren en bedrijven zijn dan ook van groot belang voor het behouden van het erfgoed van het JHM.

Voelt u zich betrokken bij het JHM en wilt u het museum graag steunen? Dan heeft u de mogelijkheid om een donatie te doen. Uw betrokkenheid in bijvoorbeeld de vorm van schenkingen, legaten en erfenissen dragen op een zeer persoonlijke wijze bij aan het beheren en presenteren van het erfgoed van het JHM. Met uw steun maakt u bijvoorbeeld restauraties mogelijk, of de aankoop van een kunstwerk dat in de collectie past, maar waarvoor het museumbudget niet toereikend is.

U krijgt belastingvoordeel als u ons steunt

Als u geeft doet u ons een groot plezier en tevens kunt u hier uw belastingvoordeel mee doen. Onze instelling is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en tevens bezitten wij het CBF keurmerk. Zodoende is over schenkingen geen schenkingsrecht verschuldigd.

Een eenmalige schenking en een periodieke schenking verdeeld over minimaal vijf jaar, zijn geheel of gedeeltelijk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De Rijksoverheid wil giften aan cultuur stimuleren voor een periode van vijf jaar. Dit betekent dat u uw gift met 25% mag verhogen. Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250,-.

Gedetailleerde informatie over schenkingen en de multiplier vindt u op de website van de Belastingdienst onder  Privé > Inkomstenbelasting > Aftrekposten, boxen en tarieven > Giften (of klik hier). Hier kunt u ook de verplichte Overeenkomst periodieke giften downloaden.

Hoe kunt u doneren?

Uw donaties zijn ook van harte welkom op rekeningnummer: 41.60.79.814 (ABN AMRO, IBAN: NL17ABNA0416079814, BIC: ABNANL2A) t.n.v. Stichting Vrienden Joods Historisch Museum o.v.v. Donaties JHM.

Of doneer met uw creditcard of met uw Paypal-rekening:

Contact

Weet u iemand die vriend wil worden of wilt u ons op een andere manier steunen? Neemt u dan contact op met de Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum, Majenka de Hey, telefoon: (020) 5310315 of via vrienden@jhm.nl.

Hartelijk dank voor uw donatie!

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl