Vriend worden?

De Hollandsche Schouwburg is sinds 1992 in het beheer van het Joods Historisch Museum (JHM). Het JHM wil graag het - internationale - trefpunt blijven voor iedereen met interesse voor joodse cultuur en geschiedenis. Daarvoor hebben we uw steun nodig. Zo maakt u bijvoorbeeld restauraties mogelijk, of de aankoop van een kunstwerk dat in de collectie past, maar waarvoor het museumbudget niet toereikend is. De Stichting Vrienden van Het JHM ondersteunt regelmatig toonaangevende exposities, het grensverleggende JHM Kindermuseum en activiteiten als festivals, films, lezingen of concerten.

Een vriend van het JHM krijgt extra aandacht, want vrienden zijn ons dierbaar. Zo heeft u onbeperkt gratis toegang voor zowel de vaste collectie als de tentoonstellingen, en krijgt u korting bij alle speciale evenementen. Wij zijn dankbaar voor alle steun, klein of groot, die we krijgen. In de loop er tijd zijn de Vrienden uitgegroeid tot een groot en gemêleerd gezelschap van kunstliefhebbers die zich nauw bij het museum betrokken voelen.

Er zijn verschillende manieren om vriend van het JHM te worden:

Vanaf € 24,-
Ontvangt u jaarlijks:

Vanaf € 40,-
Ontvangt u als welkomstgeschenk de museumgids JHM en jaarlijks:

Op vertoon van uw Vriendenpas in onze Museumshop:

Vanaf € 100,-
Alle voorgaande privileges, aangevuld met:

Vanaf € 250,-
Alle voorgaande privileges, aangevuld met exclusieve voorbezichtigingen en speciale activiteiten van het JHM.

Ja, ik word Vriend van het Joods Historisch Museum!

vriend (minimaal € 25,-)
vriend (minimaal € 50,-)
vriend (minimaal € 150,-)
vriend (minimaal € 500,-)
vriend (minimaal € 1.000,-)Andere vormen van ondersteuning
De Stichting Vrienden kent nog enkele andere vormen van ondersteuning waarover wij u op verzoek graag meer informatie verstrekken. Mogelijkheden van ondersteuning zijn:
• Periodieke Uitkering aan de Stichting Vrienden
• Erfenissen en legateren nalaten aan de Stichting Vrienden
• Eenmalige giften voor algemene ondersteuning of voor specifieke projecten
• Fonds op naam

U steunt ons en uw gift kunt u op uw belastbaar inkomen in mindering brengen!
Onze instelling is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat uw incidentele gift onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar is. Een periodieke schenking verdeeld over minimaal vijf jaar en bij notariële akte vastgelegd, is geheel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Gedetailleerde informatie hierover vindt u op de site van de belastingdienst onder particulier, aftrekposten, giften, voorwaarden periodieke gift. Bovendien is over alle schenkingen aan de Stichting Vrienden geen schenkingsrecht verschuldigd.

Geefwet
Per 1 januari 2012 is de Geefwet van kracht, waarbij periodieke schenkingen aan culturele instellingen zoals de Hollandsche Schouwburg fiscaal aantrekkelijker zijn. Meer informatie.

Weet u iemand die Vriend wil worden of wilt u het Joods Cultureel Kwartier op een andere manier steunen? Neemt u dan contact op met de Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum, Majenka de Hey, telefoon: (020) 5 310 315, e-mail: vrienden@jhm.nl

De jaarrekening van de Stichting Vrienden is in de mediatheek van het Joods Historisch Museum in te zien.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl