Portugese Synagoge

Tegenover het Joods Historisch Museum ligt de Portugese Synagoge uit 1675. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over dit indrukwekkende gebedshuis, dat nog steeds in authentieke staat gebruik wordt: de Portugees-Israëlietische Gemeente houdt hier al meer dan drie eeuwen haar diensten.

Tijdens de rondleiding gaat u de synagoge binnen en krijgt u uitleg over de Sefardische achtergronden en tradities, met de ceremoniële voorwerpen en het historische meubilair die daarbij horen. In de omliggende bijgebouwen zijn o.a. de oudste nog functionerende joodse bibliotheek ter wereld (Ets Haim, beschermd door UNESCO) en de schatkamers gevestigd. Tijdens de rondleiding kunt u de bibliotheek van buiten bekijken, maar gaat u niet naar binnen. Wel zal de rondleiding u door de Schatkamers voeren, waar de collectie van meer dan achthonderd ceremoniële objecten (boeken, zilverwerk, textiel) in wisselende presentaties worden getoond.

Algemene informatie

Privérondleidingen: voor groepen van 1 t/m 18 personen (voor rondleidingen in de Schatkamers raden we aan om kleinere groepen te maken)
Duur: 60 min. / 90 min.
Prijs: € 80,00 / € 117,50 + entreekosten

Reserveren

Vul het reserveringsformulier in of neem contact op met de afdeling Sales & Evenementen.

Afdeling Sales & Evenementen
E-mail: service@jhm.nl
Telefoon: 020-5310380

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl