Portugese Synagoge

Tegenover het Joods Historisch Museum ligt de Portugese Synagoge uit 1675. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over dit indrukwekkende gebedshuis, dat nog steeds in authentieke staat gebruik wordt: de Portugees-Israëlietische Gemeente houdt hier al meer dan drie eeuwen haar diensten.

Tijdens de rondleiding gaat u de synagoge binnen en krijgt u uitleg over de Sefardische achtergronden en tradities, met de ceremoniële voorwerpen en het historische meubilair die daarbij horen. In de omliggende bijgebouwen zijn o.a. de oudste nog functionerende joodse bibliotheek ter wereld (Ets Haim, beschermd door UNESCO) en de schatkamers gevestigd. Tijdens de rondleiding kunt u de bibliotheek van buiten bekijken, maar gaat u niet naar binnen. Wel zal de rondleiding u door de schatkamers voeren, waar de collectie van meer dan achthonderd ceremoniële objecten (boeken, zilverwerk, textiel) in wisselende presentaties worden getoond.

Groepen
Maximaal 20 personen per rondleider, met maximaal drie groepen tegelijk. Voor een goed zicht op de presentaties in de schatkamers raden we aan de groepen kleiner te maken.

Duur
60 minuten of langer naar wens. Eventueel uit te breiden met een rondleiding in het Joods Historisch Museum, een wandeling door de joodse buurt en/of de Hollandsche Schouwburg.

Kosten
€ 65,00 per uur per rondleider.
Eenmalig € 5,00 reserveringskosten.
Plus entreekosten per persoon.

Tijdstippen
Naar wens tijdens de reguliere openingstijden van de Portugese Synagoge.

Voor meer informatie of boeking van een rondleiding of arrangement:
Afdeling Sales & Evenementen
T (020) 5 310 380
Email Sales & Evenementen
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Terug naar het overzicht

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl