Wandeling door joods Amsterdam

De voormalige jodenbuurt illustreert, ook vandaag nog, het veelkleurige leven van joods Amsterdam. Sommige gebouwen hebben hun oorspronkelijke functie behouden, zoals de Esnoga (de Portugese Synagoge). Van andere panden is vaak alleen nog aan de gevel te zien wie hun bewoners of gebruikers waren.

Foto J.D. Meijerplein met Grote en Nieuwe Synagoge, ca. 1900. Collectie JHM/J. van velzenKennismaking met de oude jodenbuurt

De wandeling begint bij het Hoogduitse synagogencomplex, het huidige Joods Historisch Museum. Van hieruit loopt u langs vele gevels, gebouwen en monumenten die herinneren aan de veelzijdige geschiedenis van de Amsterdamse jodenbuurt. U ziet onder andere het Waterlooplein, de Jodenbreestraat, de diamantenslijperij Gassan in de Uilenburgerstraat, de Portugese Synagoge, de Dokwerker, het Auschwitzmonument, het Wertheimpark, het gebouw van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkers Bond (ANDB) in de Henri Polaklaan en de Hollandsche Schouwburg, voormalig theater en deportatieplaats.

Algemene informatie

Privérondleidingen: voor groepen van 1 t/m 18 personen
Duur: 60 min. / 90 min. / 120 min.
Prijs: € 80,00 / € 117,50 / €155,00 (voor wandelingen worden geen entreekosten gerekend)

Reserveren

Vul het reserveringsformulier in of neem contact op met de afdeling Sales & Evenementen.

Afdeling Sales & Evenementen
E-mail: service@jhm.nl
Telefoon: 020-5310380

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl