Wandeling door joods Amsterdam

De voormalige jodenbuurt illustreert, ook vandaag nog, het veelkleurige leven van joods Amsterdam. Sommige gebouwen hebben hun oorspronkelijke functie behouden, zoals de Esnoga (de Portugese Synagoge). Van andere panden is vaak alleen nog aan de gevel te zien wie hun bewoners of gebruikers waren.

Foto J.D. Meijerplein met Grote en Nieuwe Synagoge, ca. 1900. Collectie JHM/J. van velzenKennismaking met de oude jodenbuurt

De wandeling begint bij het Hoogduitse synagogencomplex, het huidige Joods Historisch Museum. Van hieruit loopt u langs vele gevels, gebouwen en monumenten die herinneren aan de veelzijdige geschiedenis van de Amsterdamse jodenbuurt. U ziet onder andere het Waterlooplein, de Jodenbreestraat, de diamantenslijperij Gassan in de Uilenburgerstraat, de Portugese Synagoge, de Dokwerker, het Auschwitzmonument, het Wertheimpark, het gebouw van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkers Bond (ANDB) in de Henri Polaklaan en de Hollandsche Schouwburg, voormalig theater en deportatieplaats.

Groepen
Maximaal 20 personen per rondleider (max. 3 groepen tegelijk).

Duur

1 uur

Kosten
€ 65,00 per uur, excl. reserveringskosten € 5,00

N.B. Tijdens deze wandeling gaat u niet bij het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge naar binnen. Uiteraard is het wel mogelijk om met dezelfde gids(en) ook daar rondgeleid te worden; u betaalt dan entree per persoon en de kosten voor de rondleiding extra.

> Boek deze rondleiding

Contact
Afdeling Publieksservice & Sales
T (020) 5 310 380
E Publieksservice & Sales
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

< Terug naar het overzicht

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl