Rondleidingen voor volwassenen met een visuele beperking

Rondleidingen voor volwassenen met een visuele beperkingOnze rondleiders zijn getraind door Bartiméus in het begeleiden van groepen met een visuele beperking.

Rondleidingen zijn mogelijk op de volgende locaties:

Joods Historisch Museum

Maak kennis met de joodse religie. In de Grote Synagoge is een geluidsopname te horen van voorzanger Izrael Eljasz Maroko uit de jaren '30. Aan de hand hiervan vertelt de rondleider over de belangrijkste dagen in de joodse kalender.

JHM Kindermuseum

Een rondleider neemt u mee naar het Kindermuseum, het huis van de joodse familie Hollander. In verschillende kamers laat de familie zien wat belangrijk is in de joodse traditie. In de woonkamer krijgt u een inleiding op de geschiedenis van de joden in Nederland en kunnen typisch joodse voorwerpen aangeraakt worden. In de keuken wordt verteld over de koosjere keuken en kunnen op aanvraag traditionele challe broodjes gebakken worden.

Portugese Synagoge

Tegenover het Joods Historisch Museum ligt de Portugese Synagoge uit 1675. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over dit indrukwekkende gebedshuis, dat nog steeds in authentieke staat gebruikt wordt: de Portugees-Israëlietische Gemeente houdt hier al meer dan drie eeuwen haar diensten. U gaat de synagoge binnen en hoort meer over de Sefardische achtergronden en tradities. Ook wordt de architectuur van het gebouw behandeld.

Wandeling door joods Amsterdam

De voormalige jodenbuurt illustreert, ook vandaag nog, het veelkleurige leven van joods Amsterdam. Deze wandeling wordt vaak gecombineerd met één van de locaties van het Joods Cultureel Kwartier in een rondleiding van 1,5 uur.

Algemene informatie

Hieronder vindt u algemene informatie over de hierboven genoemde mogelijkheden. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot bijvoorbeeld de inhoud of duur van de rondleiding? Neemt u dan contact op met de Afdeling Publieksservice & Sales. Wij verzorgen voor u graag een rondleiding op maat!

Duur
Minimaal 1 uur, verschillende locaties zijn te combineren in een rondleiding van 1 tot 3 uur.

Kosten
Museumrondleiding en wandelingen: € 75,- per uur (per groep van max. 20 deelnemers excl. entree)
Reserveringskosten: € 5,-

Groepen
Maximaal 20 personen per rondleider, inclusief begeleiders (max. 3 groepen tegelijk)

Betalen
Betalen is mogelijk met cash, pin of Cultuurkaart bij de kassa van het JHM of via weborder (cultuurkaart). Indien u van de laatste mogelijkheid gebruik maakt, geeft u dan vooraf bij uw boeking de naam van de kaarthouder en het bijbehorende nummer op. Zorg ervoor dat u deze bij de hand heeft!

Contact
Afdeling Publieksservice & Sales
T (020) 5 310 380
E Publieksservice & Sales
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl