Gratis onderwijs programma voor kinderen en jongeren met een visuele beperking

educatie basisonderwijs 8tm12 2Speciaal voor leerlingen met een visuele beperking heeft het JHM Kindermuseum samen met Bartiméus en Visio een educatief programma samengesteld. Alle zintuigen worden aangesproken tijdens dit bezoek; we gaan typisch joodse voorwerpen voelen, luisteren naar de pratende muur, bijzondere ingrediënten ruiken, broodjes vlechten en opeten en creatief aan de slag in het atelier.

Op bezoek bij de familie Hollander in het JHM Kindermuseum maken de leerlingen kennis met de Gulden Regel: Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet. In de verschillende kamers van het museum ontdekken ze de joodse traditie en hoe deze naar voren komt in het dagelijks leven. Zo wordt er over feestdagen gesproken in de woonkamer en wordt de geschiedenis behandeld bij de pratende muur. In de keuken van het museum leren de kinderen tijdens het bakken van een overheerlijke challe (gevlochten broodje) over koosjer eten. Als afsluiting van het programma wordt in het atelier een tastbare herinnering gemaakt aan het bezoek.

Het gratis programma is geschikt voor zowel basisschool- als middelbare schoolleerlingen in groepen van maximaal 8 personen per boeking.

Dit programma is tot stand gekomen met advies van Bartiméus  en docenten van Visio Amsterdam.

Voor wie
Basisonderwijs en (onderbouw) voortgezet onderwijs

Duur
2 uur

Groepsgrootte
8 leerlingen

Begeleiding
Rondleider en gastvrouw

Kosten
Dankzij steun van de Fiep Westendorp Foundation is dit programma in het schooljaar 2014-2015 gratis te boeken.

Boek dit programma
Wil u dit programma boeken of heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling Publieksservice & Sales via telefoonnummer (020) 5 310 380 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via e-mail service@jhm.nl.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl