Bezoek het JHM Kindermuseum

Maak op speelse wijze kennis met de joodse traditie!

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen in het JHM Kindermuseum op een speelse manier kennis maken met het joodse leven en de joodse tradities. Het kindermuseum is gevestigd in het Joods Historisch Museum en bestaat uit drie etages die zijn ingericht als een huis van een joodse familie. In het  huis woont de joodse familie Hollander. Vader, moeder en de drie kinderen beleven elk op hun eigen manier hoe het is om joods te zijn.

Max de Matze is de gids in het huis. Hij zit vol grappen, bezit veel wijsheid en maakt van het bezoek een feest. In de woonkamer kun je bijvoorbeeld kennis maken met de familie Hollander, in de muziekkamer kun je instrumenten bespelen en in de keuken leer je over koosjer eten en mag je zelf een challe (gevlochten broodje) bakken. En zo zijn er nog meer kamers! Bezoek ook ons virtuele kindermuseum met video's, spelletjes, en nog meer!

Wordt Museum Inspecteur!

Kinderen kunnen aan de hand van een app het JHM Kindermuseum inspecteren en hun beoordeling geven. Een superleuke manier om het museum te ontdekken en kans te maken op een waardebon van € 50! Laat je informeren bij de receptie van het museum.

Wordt Museum Inspecteur bij het JHM Kindermuseum

JHM Kindermuseum - schoolbezoek basisonderwijs groep 5 t/m 8Praktische bezoekersinformatie

Adres
Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL Amsterdam (Google Maps)

Openingstijden
Dagelijks 11.00 - 17.00 uur

Toegangsprijzen (entreebewijs)
6 t/m 12 jaar: € 3,75 (tot 6 jaar: gratis)

Wilt u het kindermuseum met een groep bezoeken? Meldt u zich dan vooraf aan: (020) 5 310 380 of e-mail: service@jhm.nl

Schoolbezoek basisonderwijs JHM Kindermuseum
Schoolbezoek

Wij hebben 8 programma's voor het basisonderwijs waarin leerlingen kennis maken met het joodse leven, de joodse geschiedenis ontdekken en de joodse traditie beleven. Een bezoek aan het kindermuseum kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Portugese Synagoge of de Hollandsche Schouwburg. Bekijk onze programma's voor het basisonderwijs.

Kinderfeestje JHM Kindermuseum
Kinderfeestjes

Ben je bijna jarig? Verras je vriendjes en vriendinnetjes met een feestje in het JHM Kindermuseum! In het  speels ingerichte huis  is van alles te doen: van muziek maken in de muziekkamer tot een feestchalle bakken in de keuken. Natuurlijk is er een cadeautje voor de jarige en voor iedereen taart en limonade. Bekijk onze feestjes!

Activiteiten voor kinderen

Wij organiseren regelmatig leuke evenementen en workshops! Hier kun je bijvoorbeeld schilderen, dansen en knutselen.

Zelf challes (gevlochten broodje) bakken in het JHM KindermuseumElke dag in het kindermuseum: challes bakken

Wist je dat je elke dag zelf een challe (gevlochten broodje) kunt bakken in de keuken van het kindermuseum? En tijdens Pesach bakken we matzes! Het bakken is gratis voor individuele bezoekers, voor groepen kost het € 2,00 per kind en krijgt u een bakgarantie (bij een bezoek met gids zijn de kosten inbegrepen).

Radio JHM in het JHM KindermuseumRadio JHM: Maak je eigen radio item!

Met enige regelmaat kunnen kinderen in het JHM Kindermuseum radio-items maken over bijzondere foto's uit het museum. Wat zie jij in de foto's? Vertel het ons en wij leggen je verhaal vast een radio-item! Lees verder...

 

Bekijk onze agenda hieronder (klik op een maand om de inhoud te bekijken).

Spreekbeurt of werkstuk?

Doe jij je spreekbeurt over het jodendom? Hier vind je een heel veel informatie!

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over het bezoeken van het JHM Kindermuseum?
Neem even contact op het de afdeling Sales & Evenementen, op werkdagen van 13.00-17.00 uur: (020) 5 310 380 of e-mail: service@jck.nl.
Tip: Blijf op de hoogte van activiteiten in het JHM Kindermuseum met ons nieuwsbrief.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl