JHM Kinderboek: Wat jij niet wil...kikker in je bil!

Met veel genoegen presenteert het Joods Historisch Museum hét boek van het JHM Kindermuseum: Wat jij niet wil...kikker in je bil! Max de Matze en de Gulden Regel. Door Petra Katzenstein, Marit van der Meer, Anneke van Huisseling, en Noga Zohar. Met bijdragen van Francine Oomen, Paul van Loon, David Grossman, Job Cohen, Urby Emanuelson en vele anderen. 

De Gulden Regel

De Gulden Regel Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet is de rode draad van het boek. Stripverhalen, foto's van objecten en commentaren daarop maken duidelijk dat iedereen anders naar iets kijkt, want iedereen ís anders. Wie dat snapt, écht snapt, doet misschien minder gauw rot tegen iemand. En dan krijgt niemand tegen zijn wil een kikker in zijn bil!

Max de Matze knuffel

Uit: Wat jij niet wil… kikker in je bil! Max de Matze en de Gulden Regel. © Joods Historisch Museum, Amsterdam 2010 Illustraties: Noga Zohar. Ontwerp Max de Matze © Studio Ram KatzirBehalve het boek presenteren we ook Max de Matze als knuffel. Deze pop is in de Knuffelfabriek in Zuid-Afrika gemaakt waar vrouwen werkzaam zijn die net als Max de Matze weten wat onvrijheid betekent. Door het werk aan deze poppen hebben veel vrouwen hun vrijheid hervonden.

Het boek kost € 19,50, de knuffel € 15,00 en samen € 29,50. Verkrijgbaar in de Museumshop of de reguliere boekhandel.

Schoolprogramma

Bij het kinderboek presenteert het JHM een schoolprogramma voor het Basisonderwijs. Het lespakket bestaar uit het boek Wat jij niet wil...kikker in je bil!, Max de Matze als knuffel voor begeleiders, het Max-blad voor leerlingen, en een (zelfgebakken) broodje en limonade in het JHM Kindermuseum. Bekijk hier het programma.

Voorleesmiddag voor dove en slechthorende kinderen

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 19 januari 2011 las oud-nieuwslezeres Noraly Beyer in het JHM Kindermuseum voor aan dove en slechthorende kinderen uit het boek Wat jij niet wil, kikker in je bil!. Na de voorleessessie kregen de kinderen een rondleiding door het JHM Kindermuseum.

Het JHM bracht eerder het kinderboek Mijn Huis, Jouw Huis (2008) uit als eerbetoon aan Fiep Westendorp. Mijn Huis, Jouw Huis bevat van oorsprong Nederlandse teksten, die zijn vertaald naar het Engels, Hebreeuws en Arabisch om, net als in het JHM Kindermuseum, bruggen te slaan en kinderen plezier te laten beleven aan elkaars cultuur.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl