Noraly Beyer leest voor aan dove en slechthorende kinderen

Nationale Voorleesontbijt in het JHM Kindermuseum

Voorleesontbijt voor dove en slechthorende kinderen door Noraly Beyer in het JHM Kindermuseum. Foto: Ruud van ZwetDit jaar kenden de Nationale Voorleesdagen een bijzondere start. Tijdens het Nationale Voorleesontbijt op woensdagochtend 19 januari las Noraly Beyer (oud-nieuwslezeres NOS journaal) voor aan dove en slechthorende kinderen in het JHM Kindermuseum. De kinderen werden voorgelezen uit het boek 'Wat jij niet wil, kikker in je bil!'. In deze uitgave van het JHM Kindermuseum staat respect voor andere mensen en culturen centraal. Aan de hand van stripverhalen, tekeningen en bijdragen van bekende Nederlanders wordt de gulden regel uitgelegd: 'Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet'. Na de voorleessessie kregen de kinderen een rondleiding door het JHM Kindermuseum. De kinderen werden hierbij begeleid door studenten van de doventolkopleiding.

Het JHM Kindermuseum werd onlangs door het Parool uitgeroepen tot het beste kindermuseum. Het JHM Kindermuseum is een huis met verschillende kamers waarin op speelse wijze uitleg wordt gegeven aan de verschillende aspecten van de joodse cultuur waaronder taal, religie, muziek, eetgewoonten en feestdagen. Neem ook eens een kijkje in het virtuele JHM Kindermuseum!

In het boek 'Wat jij niet wil, kikker in je bil!' neemt Max de Matze, de gids van het JHM Kindermuseum de lezer mee op reis door de verschillende kamers om te laten zien dat iedereen anders naar iets kijkt, want iedereen ís anders. Wie dat snapt, écht snapt, doet misschien minder gauw rot tegen iemand.

Het Nationale Voorleesontbijt, een initiatief van het CPNB, was het startschot voor de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvonden van 19 t/m 29 januari 2011.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl