JHM Kindermuseum - Theatervoorstelling Maranza voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Ziezus

Het Joods Cultureel Kwartier heeft samen met theatergroep Ziezus een interactief programma samengesteld rond de Gulden regel Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet. Kinderen worden tijdens een muzikale en theatrale belevingstocht in het JHM Kindermuseum op speelse wijze uitgedaagd na te denken over diversiteit en respect. De vaak onbekende joodse cultuur komt tot leven.

Het programma is opgebouwd uit drie onderdelen:

Beelden vangen
In het auditorium zal theatergroep ZieZus de interactieve voorstelling Maranza spelen rond een aantal voorwerpen dat de kinderen in het museum tegen komt. Ideeën en meningen van de kinderen worden direct in de voorstelling geïntegreerd. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door een pianist.

Beleven
Na de voorstelling gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het JHM Kindermuseum. Hier leren de kinderen over wie en wat joods is, staan ze stil bij diversiteit en respect en komen meer te weten over de achtergrond en de betekenis van de voorwerpen uit de voorstelling. Er wordt gebakken, gezongen, muziek gemaakt en gediscussieerd.

Beschouwen
Het programma eindigt in het auditorium waar de voorstelling nu gericht is op reflectie. Meningen worden genuanceerd en er worden oplossingen gezocht voor het omgaan met conflicten en verschillen.

Praktische gegevens

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl