Cultuurboot

Besloten vervoer over water naar het Joods Cultureel Kwartier

Museum bezoeken? Dan snel de Cultuurboot Amsterdam boeken!

Wilt u met de jongste groepen of juist met de mondige groep 8 naar een museum? Is het openbaar vervoer een barrière en lijkt dat museum ver weg? Boek dan nu de Cultuurboot!

In het schooljaar 2011-2012 biedt het Amsterdamse gemeentebestuur alle Amsterdamse basisscholen besloten vervoer naar 17 Amsterdamse culturele instellingen. In totaal kan een school vier keer met de boot of de bus naar het museum.

Sommige scholen zijn hemelsbreed op minder dan 1 kilometer afstand van een museum gevestigd. In dat geval kunnen de klassen wandelend naar de instelling.

Op de website van de Cultuurboor staat per culturele instelling vermeld welke scholen op loopafstand zijn gevestigd. Deze scholen kunnen wel  gebruik maken van de Cultuurboot Amsterdam om een van de andere van de zeventien musea te bezoeken, als deze verder dan een kilometer afstand van de school is gelegen.

Kosten
Voor elke leerling en begeleider wordt een eigen bijdrage van 2,- gevraagd. De rest van de kosten van het vervoer wordt door de gemeente gedragen. Het museumbezoek en het educatieve programma zijn voor rekening van de school.

Contact
Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar Cultuurboot Amsterdam. U kunt ook op maandag, woensdag en vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur de Cultuurboot Amsterdam Helpdesk bellen op nummer (020) 4 212 853.

Reserveringen
Let op: boek eerst het programma bij het museum en vervolgens een boot bij Cultuurboot Amsterdam.

Boek hier het programma in het Joods Historisch Museum. Selecteer bij rondleiding 'Cultuurboot' onder Basisonderwijs.

Voor het boeken van de boot kunt u het beste het boekingsformulier gebruiken. Mocht u telefonisch willen boeken, dan kunt u bellen naar (0900) 333 444 2. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Dit nummer kunt u ook gebruiken als u uw boeking wilt wijzigen of annuleren.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl