Collecties

collectiecompilatieReligie, cultuur en geschiedenis van de joden in Nederland en haar voormalige koloniën staan centraal in de collecties van het Joods Historisch Museum. 

De museumcollectie omvat meer dan 14.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële objecten en historische objecten. Daarnaast zijn er 12.000 historische foto's en 15.000 historische documenten.

Tot onze spijt is online zoeken in de collectie tijdelijk niet mogelijk. Wij verwachten dit eind juni weer aan te kunnen bieden. Onze excuses.

U kunt gebruik maken van een tijdelijke zoekmogelijkheid. Hier komen nog onvolkomenheden in voor: http://mondriaan.jhm.nl/collectie/zoeken/Zoeken?q=
Vragen over zoeken in de collectie kunt u mailen.

In de permanente tentoonstelling van het museum is slechts vijf procent van de collectie te zien. Het overgrote deel van de collectie bevindt zich in de museumdepots en wordt incidenteel gebruikt. Op de website doorzoekt en bekijkt u de volledige collectie.

Het Kenniscentrum geeft toegang tot 50.000 boeken, catalogi en artikelen, kranten en audio- en videomateriaal. Ook de historische foto's en document kunnen hier geraadpleegd worden.

Bekijk 100 'topstukken' uit de museumcollectie.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl