Museumcafé

Het Museumcafé van het Joods Historisch Museum is de enige koosjere eetgelegenheid in het centrum van Amsterdam. De eet- en drinkgelegenheid is ook toegankelijk zonder toegangsbewijs (op individuele basis) van het JHM. Op het menu staan verschillende Nederlands-joodse klassiekers, zoals een viskoekje of perenkugel, maar ook een lekkere appel-notentaart of een broodje tonijnsalade. Het café verzorgt ook catering. 

Openingstijden

Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag 1 oktober 2016 is het Museumcafé gesloten; uiteraard is de rest van het Joods Cultureel Kwartier geopend.

Menu

Bekijk hier ons menu
Bekijk hier ons Pesach menu

Alle ingrediënten van de gerechten op de menukaart zijn bij onze leveranciers Onder Rabbinaal Toezicht bereid of goedgekeurd door de rabbinaten van de NIHS, PIG en NIK. Het Museumcafé heeft geen kasjroetcertificaat. Voor diegenen die dat op prijs stellen, is er een aparte vitrine met Onder Rabbinaal Toezicht verzegelde gerechten aanwezig. In het Museumcafé is alles melkkost of parve koosjer. Voor extra informatie kunt u zich wenden tot één van onze medewerkers.

Gratis Wi-Fi

Het Joods Historisch Museum biedt gratis draadloos internet (Wi-Fi) in het Museumcafé.

Proeftafel

Leer in ongeveer twintig minuten de joodse smaken kennen. Via de diverse hapjes proeft u in korte tijd het hele joodse jaar. Een liefhebber van de typisch joodse (Asjkenazische en Sefardische) keuken begeleidt de proeverij en omlijst deze met een achtergrondverhaal. Misschien heeft u zelf nog wetenswaardigheden toe te voegen!

Op zondagen vindt om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur de gratis proeftafel Lekker Joods plaats en duurt ongeveer twintig minuten. Per keer is er ruimte voor maximaal 10 bezoekers om deel te nemen.

Smaakt het naar meer? Kijk dan op de menukaart van het café en maak er een gezellige lunch van.

Let op: het kan voorkomen dat vanwege een van onze evenementen de proeftafel geen doorgang kan vinden. Wij zullen dit zoveel mogelijk op onze website vermelden.

U kunt de proeftafel ook exclusief voor u en uw gasten (groepen van 6 tot 10 personen) buiten de genoemde tijdstippen om reserveren op zondag, bijvoorbeeld om 11.30 of 16.00 uur. Prijs à € 4,50 inclusief koffie/thee of fris. Neem hiervoor contact op met Sales & Evenementen: T (020) 5 310 380 (ma t/m vrij van 13.00 tot 17.00 uur).

Lunchmogelijkheden voor groepen

Voor groepen van 10 tot 25 personen is het mogelijk om een groepslunch te reserveren. Neem hiervoor contact op met Sales & Evenementen: T (020) 5 310 380 (ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur).

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden:

Reguliere groepslunch à € 13,75 met voor iedereen twee luxe broodjes, klein gebak, sinaasappelsap, melk en mineraalwater.

Een "typisch joodse" lunch à € 15,75 met op tafel diverse soorten beleg en hapjes (eiersalade, latke met appelmoes, tonijnsalade, gefilte fish, creamcheese, gerookte zalm, viskoekjes met mosterd), met diverse soorten brood, mierikswortelsaus, boter en salade.

Soep met broodje à €10,75 p.p. (grote kop soep van de dag met landbrood en een luxe broodje)

Koffie/theearrangement à € 2,40 (koffie/thee en koekje) of à € 5,75 (koffie/thee en bolus/brownie/boterkoek). Koffie/thee als uitbreiding op de bovengenoemde lunchopties kost € 2,00 p.p.

Verhuur

Het JHM Museumcafé dienst als ideale ruimte voor feesten, presentaties met projectiewand en beamer, lezingen, alles naar wens aangevuld met een borrel en koosjer catering. Bekijk de mogelijkheden en tarieven.
> Meer informatie over verhuur

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl