Nieuw in het JHM  12 juni 2009

vijf jaar aanwinsten

De afgelopen vijf jaar is de collectie van het Joods Historisch Museum verrijkt met bijna zesduizend objecten, foto's en documenten. Van 3 juli tot en met 30 augustus 2009 is in het Prentenkabinet van het JHM een gevarieerde keuze te zien van ruim honderd van deze aanwinsten.

Naast foto's die Emmy Andriesse in de jaren vijftig maakte van de Amsterdamse jodenbuurt, is recent werk te bezichtigen van fotografe Vardi Kahana. Ook worden schilderijen getoond van Isaac Israels, Meijer Bleekrode en Sara Teixeira de Mattos en hebben documenten, affiches en persoonlijke bezittingen een plek in de tentoonstelling. De expositie geeft een beeld van de veelzijdige collectie van het museum, waarin met name het Nederlands-joodse culturele erfgoed centraal staat.

Van 9 juli tot en met 23 augustus is ook het JHM Zomercafé weer geopend op de binnenplaats van de Academie van Bouwkunst - het poortje tegenover het museum. In een prettige ambiance kunnen bezoekers hier iets nuttigen van de speciale menukaart met lekkere joodse en Marokkaanse hapjes (in het kader van de tentoonstelling Marokko. Foto's van Elias Harrus en Pauline Prior). In de galerijen rondom het terras is te zien wat jonge bezoekers de afgelopen tijd hebben gemaakt in het atelier van het JHM Kindermuseum.

Voor beeldmateriaal en/of meer informatie kunt u contact opnemen met:
JHM, afdeling marketing & communicatie
T 020-5310370
E Communicatie

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl