Kinderen herdenken vervolging  14 mei 2008

Kinderherdenking in de Hollandsche Schouwburg

Op woensdag 14 mei 2008 om 11.30 uur vindt de jaarlijkse kinderherdenking plaats in de Hollandsche Schouwburg. De kinderherdenking is de afsluiting van een periode waarin leerlingen van de joodse basisschool Rosj Pina zich in de klas intensief hebben bezig gehouden met de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Als afsluiting van deze intensieve en confronterende leerperiode stellen de leerlingen uit groep 8 zelf een herdenking samen met daarin de elementen die zij belangrijk vinden. De ervaringen van de afgelopen tijd worden zo verwerkt en vormen de invulling voor de kinderherdenking 2008 in de Hollandsche Schouwburg. Volwassenen mogen deelnemen als toeschouwer.

De Hollandsche Schouwburg is één van de belangrijkste monumenten in Nederland ter herinnering aan de jodenvervolging. Tussen 1942 en 1943 werden duizenden joodse mannen, vrouwen en kinderen hier verzameld voor deportatie. In totaal werden van de 140.000 Nederlandse joden meer dan 100.000 mensen vermoord in concentratie- en vernietigingskampen.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl