'Mijn Huis, Jouw Huis'  26 september 2008

Fiep Westendorp geëerd met viertalig kinderboek

Mijn Huis, Jouw Huis is de Nederlandse titel van het boek dat in oktober 2008 is uitgegeven door het Joods Historisch Museum. Het is een klein monument voor de beroemde illustratrice Fiep Westendorp (1916-2004). Dankzij haar financiële steun en die van Margot Rehfisch kwam in het JHM Kindermuseum (2006) het naar Fiep Westendorp vernoemde atelier tot stand. Het boek Mijn Huis, Jouw Huis bevat van oorsprong Nederlandse teksten, die zijn vertaald naar het Engels, Hebreeuws en Arabisch om, net als in het JHM Kindermuseum, bruggen te slaan en kinderen plezier te laten beleven aan elkaars cultuur.

Het JHM heeft met illustre b.v. een aantal prachtige tekeningen van Fiep bijeen gebracht voor dit nieuwe kinderboek. Deze illustraties staan centraal in Mijn Huis, Jouw Huis, naast de gedichten en verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt en een enkel versje van Han G. Hoekstra. Bibi Dumon Tak leverde een bijzondere bijdrage door de verschillende hoofdstukken tekstueel met elkaar te verbinden. Verder bevat het boek nog een paar verrassingen: recepten uit diverse culturen, een spel met de verschillende talen en Dikkertje Dap op CD, gezongen in het Nederlands, Arabisch, Hebreeuws en Engels door achtereenvolgens VOF de Kunst, Hakim, Gilad Nezer en Jimmy Hutchinson.

Net als in het JHM Kindermuseum vormt een 'huis' het uitgangspunt voor Mijn Huis, Jouw Huis. Elk hoofdstuk gaat over een kamer in een huis en de illustraties, gedichten en verhalen brengen de kamers tot leven. Wie Mijn Huis, Jouw Huis leest, komt op een speelse manier in aanraking met vier verschillende talen en hun schrift. Het boek krijgt daardoor een bijzondere educatieve en culturele lading. Mijn Huis, Jouw Huis geeft plezier in het elkaar verstaan, welke taal kinderen ook spreken. Het is bedoeld voor kinderen die zelf kunnen lezen, of voorgelezen worden, maar ook volwassenen zullen genieten van de geweldige vertalingen van de vaak bekende gedichten.

Mijn Huis, Jouw Huis is vanaf oktober 2008 verkrijgbaar in de boekhandel (€ 19,50, ISBN 978-90-9023286-7).

Voor beeldmateriaal en/of meer informatie neemt u contact op met de afdeling communicatie.
T 020-5310370
E Communicatie 

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl