Kunst en joodse cultuur in Wenen en Boedapest

Zevendaagse reis

Zevendaagse reis naar Wenen en Boedapest onder begeleiding van Edward van Voolen, conservator van het Joods Historisch Museum in Amsterdam

Datum: 17 t/m 23 mei 2013
Prijs: vanaf € 1445,- per persoon.
Vrienden van het JHM ontvangen 5% korting op de reissom.

La valse van Maurice Ravel beschrijft de teloorgang van het keizerlijk en koninklijke Wenen. Dit was meer het Wenen van de haute bourgeoisie, en in het bijzonder van de joodse bourgeoisie, de mecenassen van moderne kunstenaars en geleerden als Sigmund Freud en Ludwig Wittgenstein. Wenen, dat in twee wereldoorlogen ten onder ging, koestert dat rijke verleden als een schat, zonder de ogen te sluiten voor de kwalijke kanten van die geschiedenis en voor de nieuwste ontwikkelingen in de kunst, de stedenbouw en de historische cultuur. Deze reis geeft een ongekend breed beeld van wat eens de hoofdstad was van een immens, multi-etnisch rijk, met de nadruk op het joodse erfgoed.

Meer joodse leefwereld is te proeven in de grootste stad van de Dubbelmonarchie, Boedapest, waar recentelijker die erfenis is ontdekt en teruggebracht in de rijke, oorspronkelijke staat voor een internationaal publiek. Als geen andere stad in het voormalig Oostblok heeft Boedapest een wedergeboorte doorgemaakt waar de oorspronkelijke culturele veelzijdigheid in alle pluriformiteit bewaard is. De kleurrijke oriëntaalse synagoge, het Raoul Wallenberg Memorial Park met het beroemde beeld 'Boom des levens',  de joodse buurt en gezellige kosjere restaurants zijn de facetten van de rijke geschiedenis en cultuur aan de Donau.

Boek nu deze reis! Download hier het aanmeldingsformulier.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl