Berlijn: bruisende metropool en centrum van joods leven

Vierdaagse reis

Vierdaagse reis naar Berlijn met Edward van Voolen, conservator van het Joods Historisch Museum in Amsterdam, en docent aan het Berlijnse rabbijnenseminarie.

Datum: 19 t/m 22 april 2013
Reissom: vanaf € 795,- per persoon

Berlijn heeft voor het eerst sinds de vorige eeuw weer een bloeiende joodse gemeenschap en vernieuwt zich als stad elk jaar met spraakmakende architectuur. Deze excursie combineert die twee aspecten: jodendom en moderne architectuur.

Tot de gebouwde hoogtepunten van deze excursie behoren de Potsdamer Platz, het nieuwe hoofdstation, het Museumsinsel, maar ook memorabele plekken van "Joods Berlijn' met het door Daniel Libeskind ontworpen joods Museum, het Holocaust-Mahnmal van Peter Eisenman, de voormalige joodse buurt met o.a. de gerestaureerde, negentiende-eeuwse Oranienburgerstrasse Synagoge, het indrukwekkende Missing House van Christian Boltanski in de Grosse Hamburgerstrasse (met de oudste joodse begraafplaats van Berlijn) en het monument voor de boekverbranding van Micha Ullman.

Uniek op deze reis is dat we plaatsen bezoeken waar joods leven in al zijn veelzijdigheid te ervaren is. We worden op vrijdag in een van de Berlijnse synagogen ontvangen, eten in een joods restaurant en ontmoeten prominente joodse persoonlijkheden.

Boek nu deze reis! Download hier het aanmeldingsformulier.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl