Publiek onderdeel van éénmalig 3D-kunstwerk  28 oktober 2013

3D kunstwerk BGL museumprijs lowIn april dit jaar won het Joods Historisch Museum de BankGiro Loterij Museumprijs. Als cadeau ontving het Joods Historisch Museum  van de organisatie van de Museumprijs, naast de prijs van 100.000 euro, een 3D-schildering van kunstenaar Leon Keer. 

Kunstwerk te zien tijdens de Museumnacht
Vanaf vrijdag 1 november tot en met zondag 3 november is deze schildering voor het publiek te zien bij de entree van het museum. Tijdens de museumnacht op zaterdag 2 november zal de kunstenaar de laatste hand leggen aan het kunstwerk. Museumbezoekers kunnen zelf "in het schilderij treden" en zo onderdeel zijn van het kunstwerk.

Op de foto in het 3D-kunstwerk
Kunstenaar Leon Keer heeft zich voor deze 3D-schildering laten inspireren door het interieur van de Portugese Synagoge, dat samen met het JHM en de Hollandsche Schouwburg onderdeel uitmaakt van het Joods Cultureel Kwartier. Het wordt aangebracht op speciaal daarvoor gemaakte panelen die zowel op straat als tegen de gevel van het Joods Historisch Museum worden geplaatst. Zo ontstaat een volledig driedimensionaal effect. Het publiek kan zichzelf op een unieke manier fotograferen in de geschilderde Portugese Synagoge, waardoor bijzondere effecten ontstaan.

Streef Life tijdens de Museumnacht
Het tijdelijke werk op straat sluit aan bij het thema dit jaar voor de Museumnacht: Street Life, waarin het JHM het beste toont wat de straat te bieden heeft op het gebied van fotografie, kunst en muziek. Bekijk ons Museumnacht programma.

Leon Keer maakte al eerder indruk met zijn werk in de openbare ruimte. Zijn 3D-schilderingen zijn inmiddels op diverse plekken in de wereld te zien geweest.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl