Openluchtexpositie Plantage portretten  3 oktober 2013

Vanaf 11 oktober op het Mr. Visserplein

De Plantage geeft Amsterdam  een nieuwe openluchtexpositie

Opening door wethouder Carolien Gehrels op 10 oktober 

Op het Mr. Visserplein in Amsterdam is vanaf 11 oktober een nieuwe openluchtexpositie te zien: Plantage Portretten. Een initiatief van de Plantage Amsterdam, het samenwerkingsverband van  17 culturele instellingen in de Oostelijke binnenstad. In deze expositie presenteren zij hun iconen: Rembrandt van Rijn, Tsaar Peter de Grote, Caesar de leeuw van Artis en vele anderen. 

Midden op het Mr. Visserplein staan 24 borden waarop de expositie te zien zal zijn. De portretten bieden, ieder op unieke wijze, een blik op de rijke cultuur van de Plantagebuurt. Hoe vond Redmond O'Hanlon hier het paradijs? Wat inspireerde Peter de Grote? En waar keek Rembrandt van Rijn het liefst in de spiegel? De iconen van de Plantagebuurt laten de bezoeker op een nieuwe manier kennismaken met deze fascinerende omgeving. Het groene Museumkwartier waar cultuur, geschiedenis en natuur hand in hand gaan. 

De expositie bestaat uit een bonte mix van historische beelden en moderne fotografie, waaronder enkele portretten door de Nederlandse fotograaf Auke Vleer. Te zien zijn de iconen van vandaag, zoals choreograaf Hans van Manen en kunstenares Nina Yuen, maar ook de bezoekers uit het verleden, zoals Michiel de Ruiter en verzetsstrijder Gerrit van der Veen.

De expositie is gratis te bezoeken en te bekijken.

Plantage portretten

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl