Joods Historisch Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs 2013  28 februari 2013

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam is blij verrast en vereerd dat het is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2013. Vandaag maakte de BankGiro Loterij de nominaties bekend. In de komende vier weken kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via de website van de Museumprijs.
 Stem op ons
Dit jaar gaat de BankGiro Loterij Museumprijs naar het museum dat er het best in slaagt een groep of gemeenschap aan zich te binden. De vakjury selecteerde vier musea uit de 43 aanmeldingen. Via www.museumprijs.nl/joodshistorischmuseum kan het publiek van achttien jaar of ouder vanaf vandaag tot en met maandag 1 april hun stem uitbrengen.
 
Juryrapport
Het Joods Historisch Museum is door de jury van de BankGiro Loterij Museumprijs mede genomineerd vanwege het opzetten van de succesvolle Community Joods Monument, een interactieve website waar men verdwenen familieleden kan opzoeken, discussies kan voeren en voorwerpen en kennis in de collectie van het museum kan inbrengen.

Publieksprijs
De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging en geldt als een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met ruim 40.000 stemmers tot een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Recente winnaars van de prijs zijn Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden (2012), Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009), het Hunebedcentrum in Borger (2008) en De Menkemaborg in Uithuizen (2007).
 
Stemmers op de Museumprijs 2013 maken kans op een iPad Mini of op een driedaagse citytrip naar Istanbul, aangeboden door Corendon Vliegvakanties.

www.museumprijs.nl/joodshistorischmuseum

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl