De gelovige stad  6 maart 2014

Online platform gelanceerd

Woensdag 5 maart is een nieuw online platform De gelovige stad gelanceerd. Het doel van het platform is om Amsterdammers op een originele en laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse vormen van geloofsbeleving. Het Joods Cultureel Kwartier is één van de culturele instellingen die meewerkt aan het platform.

Speel het MuseumspelDe gelovige stad biedt een jaar lang tot 15 maart 2015 een overzicht van locaties, evenementen, lezingen, workshops en activiteiten voor jong en oud. Door de gevarieerde samenstelling aan instellingen die meewerken aan het initiatief, biedt de website een beeld van verschillende religieuze stromingen. Andere deelnemers zijn o.a. het Amsterdam Museum, het Bijbels Museum, Museum Ons' Lieve Heer op Solder, de Protestantse Kerk Amsterdam en Cultuurlijn 1102 (Imagine IC, CBK Zuidoost en Bijlmer Parktheater).

Door samenwerken hopen de deelnemers het Amsterdamse publiek te inspireren en de kans te geven om meer te leren over andere vormen van religie en de geloofsbeleving van stadsgenoten. Op deze manier kan elke Amsterdammer even stil staan en nadenken over zingeving en geloofsbeleving en dat in een drukke stad als Amsterdam.

Bezoek de website:

logo gelovigestad

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl