Culturele instellingen van de Plantage samen op de Uitmarkt  19 augustus 2014

uitmarkt plantageSpeed daten met musea

In de Plantagebuurt van Amsterdam bevindt zich de hoogste concentratie van musea en theaters, waaronder het Joods Cultureel Kwartier. Op de Uitmarkt staan de 16 culturele instellingen bij elkaar in één stand. Bezoekers treden binnen in een groene 'mini-Plantagebuurt' met theetuin en diverse installaties uit de musea.  Twee dagen lang is er een uitgebreid en interactief programma, waarbij iedere instelling een deel van zijn programma of collectie laat zien. Een unieke gelegenheid voor de bezoekers om de Plantagebuurt in al zijn facetten te leren kennen. De stand laat duidelijk zien dat de Plantage dé groene, culturele hotspot van Amsterdam is.

Vorig jaar stonden de instellingen ook al samen in een stand. Dat was een groot succes. "Dit jaar hebben we de stand nog langer gemaakt", vertelt Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam en bestuurslid van de Plantage Amsterdam, "met een nog uitgebreidere programmering."

uitmarkt plantageZo kan men juwelen laten reinigen door een ervaren goudsmid van Gassan Diamonds, of een spoedcursus hedendaagse kunst kijken volgen bij de Appel arts centre. Medewerkers van de Hortus laten zien hoe je planten kunt stekken en verzorgen, en het Rembrandthuis heeft een heuse ets-pers staan, waar men zelf een echte Rembrandt-ets kan afdrukken. Je kan op de foto als een regent uit de zeventiende eeuw bij Hollanders van de Gouden Eeuw en ARCAM wil van je weten hoe jouw ideale woonstad er uit ziet. Of win een geweldige prijs bij de Grote Plantage Quiz!

De 37ste Uitmarkt van Amsterdam vindt plaats op 29, 30 & 31 augustus 2014 op en rond het Museumplein en Leidseplein. Zie: www.uitmarkt.nl

Plantage Amsterdam is een samenwerking tussen:  de Appel arts centre, ARCAM, Natura Artis Magistra, Gassan Diamonds, Hermitage Amsterdam, Hollanders van de Gouden Eeuw, Hortus Botanicus Amsterdam, Koninklijk Theater Carré, Museum Het Rembrandthuis, Nationale Opera & Ballet, Het Scheepvaartmuseum, Science Center NEMO, Tropenmuseum, Verzetsmuseum Amsterdam en Joods Cultureel Kwartier: Joods Historisch Museum, JHM Kindermuseum, Portugese Synagoge en de Hollandsche Schouwburg. Bezoek de website van de Plantage Amsterdam.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl