Burgemeester Van der Laan steunt JHM  12 maart 2013

Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, heeft op het Joods Historisch Museum (JHM) gestemd voor de Museumprijs 2013. Het JHM is, samen met drie andere musea, genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2013. Dit jaar gaat de Museumprijs naar het museum dat er het best in slaagt een groep of gemeenschap aan zich te binden. Via www.museumprijs.nl/joodshistorischmuseum kan het publiek van achttien jaar of ouder tot en met maandag 1 april hun stem uitbrengen. De winnaar van de Museumprijs krijgt een bedrag van 100.000 euro.

In een videoboodschap prijst Van der Laan het JHM aan: 'Wil je weten waarom Amsterdam Mokum genoemd wordt? En wil je weten wat de betekenis is van de Joodse gemeenschap voor Amsterdam en Nederland? Ga dan vooral naar het Joods Historisch Museum ,' aldus Van der Laan. De burgemeester heeft gestemd op het JHM om te zorgen dat iedereen naar dit museum kan blijven gaan.

 

 

Er zijn nog meer BN'ers die achter het JHM staan. Zo hebben Hanneke Groenteman en Jeroen Krabbé ook hun steun uitgesproken voor het JHM en roepen zij op te stemmen.

 

 

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl