Prijs voor 'Sansanvis Park'  20 maart 2006

Prijs voor 'Sansanvis Park'Sansanvis Park, een educatief computerspel van het Jüdisches Museum Berlin, is in Hannover bekroond met de Duitse Bildungssoftware-Preis 'digita 2006'. Het concept hiervan werd bedacht en ontwikkeld door Petra Katzenstein (hoofd educatie JHM, Kindermuseum en Hollandsche Schouwburg). Zij maakte Sansanvis Park in opdracht van het Jüdisches Museum Berlin, naar aanleiding van de succesvolle kindertentoonstelling In Mokum staat een huis, die de afgelopen vijf jaar te zien was in het JHM. Vanaf 10 november 2006 krijgt het JHM een permanent Kindermuseum.

Het computerspel Sansanvis Park is een leerspel, dat zich richt op schoolkinderen vanaf 6 jaar die weinig of niets weten van de joodse cultuur. Met behulp van Sansanvi, een figuur uit de joodse mystiek, worden alledaagse gebruiken uit het moderne jodendom op speelse wijze geïntroduceerd. In een park in de herfst neemt Sansanvi de kinderen mee langs verschillende 'leerstations'. Daarbij geeft hij uitleg en nodigt de kinderen uit tot een actieve benadering.

Prijs voor 'Sansanvis Park'Sansanvis Park werd bekroond in de categorie 'Privates Lernen, unter 10 Jahre'. Naast deze prijs werden nog tien programma's bekroond met een prijs voor de beste educatieve software in Duitsland. Bedoeling van de prijs, die sinds 1995 jaarlijks wordt uitgereikt, is makers van multimediale educatieve programma's te stimuleren om producten te maken die in pedagogisch, didactisch, grafisch en technisch opzicht optimaal gebruik maken van het medium computer.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl