Nieuwe website JHM  20 november 2004

Tegelijk met de opening van de Grote Synagoge is deze nieuwe website van het JHM gepresenteerd. Want dat het JHM aan vernieuwing toe is, geldt niet alleen voor de vaste tentoonstellingen en de huisstijl maar ook voor de website. De oude site dateerde van 1998, wat voor een website een respectabele leeftijd is.

Deze nieuwe site heeft een totaal nieuw uiterlijk. Een homepage, waarin u de nieuwe huisstijl herkent, geeft met één klik toegang tot alle informatie over tentoonstellingen, activiteiten, collecties en de organisatie van het museum. Nieuwe onderdelen zijn onder andere informatie voor de pers, een tentoonstellingsarchief en ruimte voor virtuele tentoonstellingen.

Behalve informatie over het museum is er ook weer (historische) achtergrondinformatie zoals het medieneprogramma te vinden. Wij hebben gemerkt dat er veel vragen zijn over de museumcollectie en joodse cultuur. Daarom voegen we hier een nieuw element aan toe: de woordenlijst. Hierin vindt u uitleg over veel voorwerpen en begrippen uit het joodse leven, terwijl u meteen in de museumcollectie kan zien wat er in het JHM te vinden is.
Een ander nieuw onderdeel dat meteen in het oog springt, is 'Amsterdam'. Het JHM staat middenin de oude jodenbuurt. In 'Amsterdam' tonen we tientallen andere joodse gebouwen en plekken in de buurt, maar ook daarbuiten.

De Stichting Levi Lassen, die al sinds jaren onze automatiseringsactiviteiten steunt, is ook nu degene die het ons mogelijk heeft gemaakt een website te laten bouwen die helemaal aan onze wensen voldoet. Het bouwen van de site is uitbesteed aan bureau ab_c media in Utrecht.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl