Kortingsactie i.s.m. het Verzetsmuseum en Institut Néerlandais  14 mei 2012

2e kaartje gratis!

Karel Bönnekamp, inlevering van gevorderde fietsen, Olympisch Stadion. Meestal verwijderden de eigenaren van de fietsen voor de inlevering al zelf de banden, lampen en zadels. Amsterdam, juli 1942. Collectie Verzetsmuseum Amsterdam.Deze zomer kunnen bezoekers van het JHM entreebewijs met 2 personen voor de prijs van 1 naar het Verzetsmuseum Amsterdam en het Institut Néerlandais in Parijs. Bezoek de tentoonstellingen Amsterdam door de lens van een clandestiene camera of Gare du Nord en profiteer van deze tijdelijke actie.

Verzetsmuseum: Amsterdam door de lens van een clandestiene camera

In het Verzetsmuseum Amsterdam is t/m 17 juni de expositie Amsterdam door de lens van een clandestiene camera. Foto's van Karel Bönnekamp 1942-1945 te zien. In deze tentoonstelling geven foto's van amateurfotograaf Bönnekamp een bijzonder beeld van het leven in Amsterdam tijdens de Duitse bezetting. Ook heeft hij verschillende fases van de jodenvervolging in Amsterdam vastgelegd.

Institut Néerlandais: Gare du Nord

Fred Brommet (1924 - 2008) Modeopname op Place de la Madeleine. Parijs, 1956.Het Institut Néerlandais in Parijs organiseert van 25 mei t/m 29 juli 2012 de tentoonstelling Gare du Nord. Nederlandse fotografen in Parijs 1900-1968.

Parijs is het, Parijs heeft het, al sinds begin vorige eeuw. Daar moest je zijn. De bruisende Franse hoofdstad heeft decennialang een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op schrijvers en schilders van over de hele wereld. Ook Nederlandse fotografen trokken naar Parijs en legden het straatbeeld met zijn bewoners vast.

Na het succes in het fotomuseum Den Haag is de tentoonstelling Gare du Nord nu in Parijs te bezichtigen. Gare du Nord laat werk zien van circa vijftig Nederlandse fotografen zoals Ed van der Elsken, Johan van der Keuken en Maria Austria, die behalve het anonieme straatleven, ook beroemdheden vastlegden zoals Orson Welles, Juliette Gréco, Christian Dior, Yves Saint Laurent en de nog piepjonge Brigitte Bardot.

Bezoekers van het JHM ontvangen tegen inlevering van hun entreebewijs bij de kassa van het Verzetsmuseum Amsterdam (actie geldig t/m 17 juni 2012) en het Institut Néerlandais (actie geldig t/m 30 september 2012) twee entreebewijzen voor de prijs van één.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl