Kinderboek 'Mijn Huis, Jouw Huis'  23 september 2008

Kinderboek 'Mijn Huis, Jouw Huis'Mijn Huis, Jouw Huis is de Nederlandse titel van het boek dat in oktober 2008 is uitgegeven door het Joods Historisch Museum. Het is een klein monument voor de beroemde illustratrice Fiep Westendorp (1916-2004). Dankzij haar financiële steun en die van Margot Rehfisch kwam in het JHM Kindermuseum het naar Fiep Westendorp vernoemde atelier tot stand. Mijn Huis, Jouw Huis bevat van oorsprong Nederlandse teksten, die zijn vertaald naar het Engels, Hebreeuws en Arabisch om, net als in het JHM Kindermuseum, bruggen te slaan en kinderen plezier te laten beleven aan elkaars cultuur.

Illustraties van Fiep staan centraal in Mijn Huis, Jouw Huis, naast de gedichten en verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt en een enkel versje van Han G. Hoekstra. Bibi Dumon Tak leverde een bijzondere bijdrage door de verschillende onderdelen met elkaar te verbinden. Verder bevat het boek nog een paar verrassingen: recepten uit diverse culturen, een spel met de verschillende talen en Dikkertje Dap op CD, gezongen in het Nederlands, Arabisch, Hebreeuws en Engels door VOF de Kunst, Hakim, Gilad Nezer en Jimmy Hutchinson.

Het is bedoeld voor kinderen die zelf kunnen lezen, of voorgelezen worden, maar ook volwassenen zullen genieten van de geweldige vertalingen van de vaak bekende gedichten.

Mijn Huis, Jouw Huis is verkrijgbaar in de museumshop en de reguliere boekhandel.
(Prijs: € 19,50, ISBN 978-90-9023286-7)

Bekijk de boekpresentatie van zondag 19 oktober 2008 in het Joods Historisch Museum.

 

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl