Joods Historisch Museum ontvangt eerste subsidie

Subsidieregeling Digitaliseren met Beleid

Steeds meer musea maar ook archieven zijn ook digitaal toegankelijk. Virtuele rondleidingen en catalogi maken ons cultureel erfgoed beter vindbaar en bruikbaar voor iedereen. Het Ministerie van OCW steunt dit soort initiatieven met de regeling Digitaliseren met Beleid. 

Nog subsidie beschikbaar voor informatieplannen 
OCW trekt dit jaar ruim acht ton uit om de digitalisering te stimuleren. Daarvan is drie ton bedoeld voor het maken van een informatieplan. Als instellingen een doortimmerd plan op papier zetten hoe ze digitalisering binnen hun organisatie willen oppakken, betaalt OCW de helft van de kosten van het schrijven van een dergelijk informatieplan. Deze subsidiepot is overigens nog niet leeg. Instellingen kunnen nog tot het einde van het jaar hun informatieplannen indienen. 
Het overige half miljoen is bedoeld voor het ontsluiten van het erfgoed. Denk aan virtuele rondleidingen, educatieve programma's of zelfs entertainment - de collectie moet in ieder geval voor een breed publiek interessant gepresenteerd worden. Alle cultuurinstellingen met een eigen collectie (musea, maar ook archieven en bibliotheken) konden tot september dit jaar een plan indienen, en dat is volop gebeurd: SenterNovem, dat DMB uitvoert, ontving 26 aanvragen. Later dit jaar wordt bekendgemaakt welke van deze plannen worden gesteund. In 2007 volgt een nieuwe ronde. 

Meer informatie over de regeling bij Digitaliseren met Beleid. Voor meer informatie: tel. 070 - 3735124

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl