JHM ontvangt cheque van BankGiro Loterij  12 februari 2009

JHM ontvangt cheque van BankGiro LoterijOp maandag 9 februari jl. vond de jaarlijkse bijeenkomst van de BankGiro Loterij plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Op dit feestelijke Goed Geld Gala werd bekendgemaakt dat het Joods Historisch Museum een bedrag van € 200.000 ontvangt uit de afdracht van 2008. Het geld wordt gebruikt voor het behoud, restauratie en uitbreiding van de collectie.

In totaal keert de BankGiro Loterij ruim 58 miljoen euro uit aan meer dan 50 culturele instellingen verspreid door het hele land. De afdracht (de helft van de totale inleg van 116 miljoen euro) is bijeengebracht door bijna 900.000 deelnemers van de BankGiro Loterij. Er zijn acht nieuwe culturele instellingen toegelaten als begunstigde van de BankGiro Loterij: Museum Beelden aan Zee, Drents Museum, Frans Hals Museum/De Hallen, Fries Museum, Museum de Fundatie, Museum Het Valkhof, Paleis Het Loo en het Zeeuws Museum.

Daarnaast heeft de loterij aan zes instellingen een eenmalige financiering gedaan. Zo ontvangt het Mauritshuis 2,6 miljoen euro voor de uitbreiding van het museum. Museum Van Loon in Amsterdam krijgt 1 miljoen euro voor aankoop en restauratie van het koetshuis en ook Kasteel en Landgoed Keukenhof in Lisse ontvangt 1 miljoen euro, voor de restauratie van het kasteel.

De BankGiro Loterij heeft over 2008 een groei van 9,3% gerealiseerd. Met de 50% afdracht steunt de loterij begunstigden die allemaal unieke culturele instellingen zijn, met veel bezoekers, een landelijk bereik, maar veelal ook met een regionaal karakter. Wat ze verder delen is passie, ondernemerschap en visie, zowel inhoudelijk als ten aanzien van marketing en fondsenwerving. Klik voor een vergroting

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers (bijna 900.000 mensen in 2008 met in totaal 1,2 miljoen loten), vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten. In 2008 keerde de BankGiro Loterij ruim 58 miljoen euro uit aan cultuur in Nederland. www.bankgiroloterij.nl

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl