In Memoriam  18 maart 2011

Jan Hein Sassen

Jan-Hein Sassen is op zaterdag 12 maart jl. op 64-jarige leeftijd overleden. Juist voor zijn overlijden is hij geridderd voor zijn verdiensten voor de  museumwereld, zowel voor het Stedelijk Museum, het Cobra Museum, de Nieuwe Kerk en de Hermitage als voor het Joods Historisch Museum. Op vrijdag jl. kreeg hij nog van loco burgemeester Maarten van Poelgeest de versierselen behorend bij het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

Jan Hein Sassen was vanaf 1984 bij het JHM betrokken als collectiebeheerder in verband met de voorbereiding van de verhuizing naar het Synagogencomplex aan het J. D. Meijerplein en in 1987 was hij als collectiebeheerder in het nieuwe JHM werkzaam.

Later is hij o.a. conservator van het Stedelijk Museum geweest, gastconservator en lid van de Raad van Advies bij de Nieuw Kerk, gastconservator en interim directeur van het Cobra Museum, en lid van de Raad van Specialisten van de Hermitage. Verder heeft hij een enorme lijst publicaties over moderne kunst op zijn naam staan.

De JHM-collega's van het eerste uur zullen hem herinneren als een fijne collega met een grote kennis van en passie voor de moderne kunst en voor de verzameling van het Joods Historisch Museum.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl