Groot Waterloo District  15 juli 2008

Sinds 2007 hebben zes culturele instellingen rondom het Waterlooplein de krachten gebundeld met als doel een cultuurhistorisch en toeristisch hart te creëren in het centrum van Amsterdam.
Het initiatief is van de Hermitage Amsterdam, het Joods Historisch Museum, Het Muziektheater Amsterdam, de Hortus Botanicus, Gassan Diamonds en Museum Het Rembrandthuis. Onder de naam Groot Waterloo District willen zij meer toeristenstromen en verblijfstoerisme generen naar de culturele instellingen, winkels en horecagelegenheden rondom het Waterlooplein, het J.D. Meijerplein en het Mr. Visserplein. Ook wil de opgerichte Stichting Groot Waterloo een meerwaarde geven aan de historie van het gebied, en daarmee aan de stad. Groot Waterloo District
In 2008 ontwikkelt Groot Waterloo samen met de Universiteit van Amsterdam een project om de geschiedenis van het gebied nog zichtbaarder te maken. Verder worden een website, een plattegrond van het gebied, een uitgebreid magazine en een culturele biografie met historische achtergrondinformatie van het gebied gemaakt.
De stichting werkt samen met ondernemers en bewoners van het gebied, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (de Theaterschool, de Nederlandse Film en Televisie Academie, de Academie van Bouwkunst) en de Gemeente Amsterdam.


jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl