Steun van BankGiro Loterij voor JHM en Portugese Synagoge  6 februari 2012

Goed Geld Gala 2012

Tijdens het Goed Geld Gala 2012 op maandag 6 februari maakte de BankGiro Loterij traditiegetrouw de hoogte bekend van het bedrag dat zij afdragen aan cultuur in Nederland, dit jaar uit de loterij-opbrengst van 2011. Het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge ontvingen een bedrag dat ten bate komt van het budget voor nieuwe aanwinsten en de nieuwe Schatkamers in de synagoge. Wij zijn de BankGiro Loterij dankbaar voor deze mooie schenking!

Maandag maakte de BankGiro Loterij tijdens haar feestelijke Goed Geld Gala bekend onder welke culturele instellingen zij het recordbedrag van 64 miljoen euro verdeelt. In totaal namen 58 organisaties een cheque voor meerjarige of eenmalige steun in ontvangst.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Het JHM is sinds 1998 beneficiënt van de BankGiro Loterij en ontvangt jaarlijks een bedrag dat wordt besteed aan het aankopen van kunstwerken. Zonder hen zouden wij vele van onze initiatieven niet (goed) kunnen realiseren.

BGL lig vogel payoff RGB300

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl