De Museum Plus Bus  21 november 2007

De Museum Plus BusDe Museum Plus Bus is een nieuw initiatief bestemd voor senioren, ontwikkeld door het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Mauritshuis en het Kröller-Müller Museum.


Via verzorgingshuizen, ouderenbonden en thuiszorg worden senioren benaderd voor een dagje uit met de Museum Plus Bus. De bus brengt de ouderen vanuit hun woonplaats naar twee van de zeven deelnemende musea, waar zij een volledig verzorgd cultureel arrangement aangeboden krijgen. Ze worden ontvangen met koffie en krijgen een professionele rondleiding. Na afloop van het programma brengt de bus de mensen weer terug. Deelname is gratis, mede dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij.

Inschrijven & informatie
De Museum Plus Bus is er speciaal voor groepen. Die kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier op de website van Museum Plus Bus. De dagindeling kan per museum verschillend zijn.

Culturele Bagage
Met de bus komt Culturele Bagage mee: informatie over de zeven musea en een museumfilm. Die worden steeds gepresenteerd op een drukbezochte plek. Vaak de openbare bibliotheek, onze partner. Informatie over waar en wanneer is te vinden op Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl