Daniel Mendelsohn signeert in het JHM  19 september 2007

Vijf jaar lang trok Daniel Mendelsohn over de wereld, op zoek naar het antwoord op de vraag die hem als klein kind al bezighield: wat was er echt gebeurd met zijn oudoom Sjmiël en diens gezin, vermoord in Oekraïne tijdens de sjoa? Het was in zijn familie een verboden onderwerp, waarover slechts gefluisterd werd. Zijn zoektocht brengt hem naar twaalf landen op vier continenten. Hij heeft haast, want de getuigen sterven uit.
Mendelsohn verweeft zijn detectiveachtige zoektocht met herinneringen aan een bijna verloren generatie joodse emigranten en met diepgaande bespiegelingen over bijbelse teksten en de geschiedenis van het joodse volk. Uiteindelijk is Verloren een boek over de betekenis van mens zijn, over hoe we voortdurend bezig zijn met het scheppen en beheren van mythes die ons leven structuur moeten geven. Een uniek boek, dat je blik op de wereld blijvend verandert.


Daniel Mendelsohn signeert in het JHM
Daniel Mendelsohn is classicus en doceert aan Bard College. Hij schrijft regelmatig voor The New York Review of Books en The New York Times. Hij ontving voor Verloren onder meer de National Jewish Book Award en de National Book Critics Circle Award.

€ 29,95 / ISBN 978 90 295 6523 3

danielmendelsohn.com
www.arbeiderspers.nl

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl