JHM Kindermuseum genomineerd voor internationale museumprijs  24 februari 2012

Children's Museum Award 2012

Het kindermuseum van het Joods Historisch Museum is genomineerd voor de Children's Museum Award 2012, een internationale prijs voor het beste kindermuseum.

Op de shortlist staan dertien musea van over de hele wereld, waaronder maar liefst vier in Nederland. De prijs wordt uitgereikt door de Europese Museum Academie en Hands On! International, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van musea en culturele activiteiten voor kinderen en jongeren.

Een belangrijk criterium voor de prijs is dat er op een creatieve en innovatieve manier gebruik wordt gemaakt van tentoonstellingen en programma's voor kinderen tot veertien jaar. In het JHM Kindermuseum kunnen kinderen op een speelse manier leren over joods leven door een kijkje te nemen in het huis van de joodse familie Hollander. Ook vinden er regelmatig kinderevenementen en -ateliers plaats. Woensdag 21 maart wordt tijdens een kinderboekenfestival in Bologna, Italië, bekendgemaakt welk museum heeft gewonnen. Hare Koninklijke Hoogheid prinses Sibilla van Luxemburg reikt de prijs uit.

RTV N-H bezocht het JHM Kindermuseum en sprak met directeur Joël Cahen. Bekijk hier de uitzending.

Kijk hier voor meer informatie over de museumprijs.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl