BankGiro Loterij steunt het Joods Historisch Museum  10 februari 2011

Goed Geld Gala 2011

Het Joods Historisch Museum ontving op donderdag 10 februari 2011 van de BankGiro Loterij een cheque van   
200.000,- De BankGiro Loterij steunt goede doelen die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland en is daarmee dé cultuurloterij van Nederland.

Joods Historisch Museum ontvangt € 200.000,- van BankGiro Loterij Naar de website van BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen euro's uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten.

In het belang van kunst, cultuur en erfgoed in Nederland roept het Joods Historisch Museum u op deelnemer te worden van de BankGiro Loterij.

Museum Plus Bus
De Museum Plus Bus bezorgt ouderen een onvergetelijke dag in de mooiste musea van Nederland. In de bus is begeleiding aanwezig, krijgen de deelnemers een introductiefilm te zien en is achtergrondinformatie beschikbaar over de te bezoeken musea. Het project bereikt ouderen die een onvergetelijke dag beleven. De bus is sinds 2008 operationeel, als extra project van 7 museum-beneficiënten van de BankGiro Loterij waaronder het Joods Historisch Museum. Museum Plus Bus ontving van BankGiro Loterij drie jaar lang € 500.000,- en kan daarmee weer tienduizenden senioren een dagje museum bezorgen.

Museum Plus Bus

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl