Architectuur App UAR

De architectuur app UAR geeft informatie over architectuur in een aantal steden. Voor Amsterdam zijn zo'n 600 gebouwen uit het heden, het verleden en de toekomst in de app beschreven en geïllustreerd. Ook zijn er routes opgenomen in de app. Het JHM is opgenomen is de Plantagebuurt ARCAM-Route.

 

Het NAi heeft UAR (Urban Augmented Reality) ontwikkeld. ARCAM en Bureau voor Monumenten en Archeologie verzorgen de inhoud van het Amsterdamse deel. De smartphone applicatie gunt gebruikers een blik op dat wat er is maar ook op wat er niet is: gebouwen die zijn verdwenen, nooit zijn gebouwd of die nog moeten verrijzen. Al wandelend door Amsterdam kan UAR informatie geven over de panden en ook dingen laten zien die er niet zijn: door de camera van de telefoon op een gebouw te richten wordt materiaal getoond: historische foto's, oorspronkelijke ontwerpen, alternatieve plannen en toekomstplannen. Met behulp van 3D-modellen kan de gebruiker een kijkje nemen in de stad van de toekomst.

Bent u in het bezit van een geschikte Google Android-smartphone (met internet, camera en kompas) of een iPhone 3GS of iPhone 4? Dan kunt u de applicatie op uw eigen telefoon gebruiken.

Voor de niet-smartphone-bezitter, heeft ARCAM printbare versies van de hergebruik-routes gemaakt.
Fietsroute Hergebruik
Wandelroute Hergebruik

Meer informatie
Lees de artikelen die in het Parool en Trouw en Metro verschenen over de app. In het TV-programma De Wereld Draait door besteedde Alexander Klöpping aandacht aan de app. Zie www.nai.nl.

Zie de website van het NAi voor meer informatie over UAR en de integratie van de collectie van het NAi in UAR.

Download hier de applicatie:
- voor Iphone gebruikers: UAR.
- voor Androidtoestellen: UAR.

 

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl