It All Begins at Sea (Hakol Matchil Bayam)

Eitan Green, Israël 2008, speelfilm, 96 min, Hebreeuws geproken, Engels ondertiteld


FilmIsrealNederlandse première. Met o.a. Yuval Segal, Dorit Lev-Ari, Jonathan Alster. It All Begins at Sea is de keuze van de collega's van FilmIsreal, het festival voor nieuwe Israëlische cinema dat in april 2011 voor de vierde keer plaatsvindt.


Seks, vriendschap, liefde en dood zijn de hoofdingrediënten in de film over het leven van de Israëlische familie Goldstein. Vader Yehuda, moeder Dina en hun zesjarige zoon Udi komen in drie heikele situaties terecht. De eerste episode begint aan zee; de tweede, zes jaar later, in het Ashkelon National Park, te midden van beelden en ruïnes. De laatste, weer twee jaar later, speelt zich af in het nieuwe appartement van de familie waar ze de komst van een tweede kindje afwachten. Alles wat ze meemaken heeft een zeker gevaar in zich, waardoor de drie gezinsleden een steeds hechtere band met elkaar krijgen. Het lot speelt met de familie Goldstein: soms is het hen goedgezind, maar vaker ontstaan er dreigende situaties. De Goldsteins kunnen alleen op elkaar vertrouwen...

'Still water runs sublimely deep in the deceptively placid, thought-provoking family drama It All Begins at Sea.' (Variety)

17 oktober 2010 | 14.15 uur | Zaal 5 | Prijs: € 9,30 (online), 10,00 (kassa)

Bekijk het complete festivalprogramma in blokkenschema

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl