Openingsfilm: Haar naam was Sarah

Gilles Paquet-Brenner, Frankrijk 2010, speelfilm, 111 min, Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


Trots openen wij het festival in samenwerking met Benelux Film Distributors en uitgeverij Artemis & co. met de Nederlandse première van de aangrijpende verfilming van de bestseller Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay, met steractrice Kristin Scott Thomas.De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Haar naam was Sarah is de ontroerende verfilming van de bestseller van Tatiana de Rosnay over het grote drama dat zich in Parijs voltrok.

14 oktober 2010 | 20.00 uur | Zaal 1 | Prijs: € 19,50 inclusief drankje en versnapering

Bekijk het complete festivalprogramma in blokkenschema 
   
uitgeverij Artemis & co.
       Benelux Film Distributors 

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl