Documentaire over Henriëtte Boas  maandag 7 t/m vrijdag 11 oktober 2013 11.30

Henriette BoasTijdens de Kinderboekenweek 2013 is het JHM Kindermuseum gratis te bezoeken dankzij de Dr. Henriëtte Boas Stichting

In de laatste week van de Kinderboekenweek tonen wij elke werkdag om 11.30 uur de film 'Ik lees de krant met een schaar', een documentaire over Henriëtte Boas.

De meeste Nederlandse krantenlezers kennen Henriëtte Boas als de onvermoeibare auteur van duizenden ingezonden brieven. Wanneer een krant of een weekblad fouten maakte in de berichtgeving over Israël of joodse zaken, klom zij in de pen. Haar brieven ondertekende ze steevast met 'dr. Henriette Boas, Badhoevedorp'.

De film 'Ik lees de krant met een schaar' geeft een beeld van de persoon Henriette Boas en de positie die zij bekleedde in Nederland, zowel binnen als buiten de joodse gemeenschap. Naast familie en bekenden spreken een aantal vooraanstaande journalisten over hun band met haar, zoals Bas Heijne, Igor Cornelissen en Hans Knoop. Centraal staan drie politieke kwesties waar Henriëtte Boas direct bij betrokken was: de Weinreb-affaire, de zaak Menten en de Fassbinder-affaire.

De opnamen en het interview met Boas zijn geregisseerd door David de Jongh, die ook het scenario schreef.

Locatie: JHM Auditorium
Toegang: Gratis op vertoon van uw entreebewijs.
Wanneer: Maandag 7 oktober t/m vrijdag 11 oktober om 11.30 uur

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl