Filmmiddag: The Dreamers en Lady of the Court  zondag 6 oktober 2013 14.00

The DreamersIn het kader van de tentoonstelling 'Sjtetl in de stad. Antwerpen door de lens van Dan Zollmann' vertoont het JHM twee films waarin vrouwen, vaak balancerend tussen hoop en vrees, zich ontworstelen aan de strenge regels van hun leefgemeenschap.

The Dreamers Israel, 2011 | Documentaire, 58 min. | Regie: Efrat Shalom Danon

Ruchama en Tivka, twee ortodoxe vrouwen, gaan samen een bijzonder avontuur aan: het vervullen van een langgekoesterde droom om films te maken. Levend in een gesloten gemeenschap moeten zij vechten om een balans te zoeken tussen hun diepgewortelde toewijding aan de gemeenschap en hun loyaliteit aan hun artistieke ambities.

Aanvang 14:00

Lady of the Court
Israel, 2010 | Documentaire, 56min. | Regie: Amnon Binyamin

Rivka Paluch, de "Dame van het Hof ', een ultra-orthodoxe vrouw uit de chassidische gemeenschap en voormalig politiek journaliste, was adviseur voor religieuze zaken in het kabinet Sharon en de drijvende kracht achter de toetreding van de charedische partijen tot Sharon's regering. De documentaire volgt deze unieke, onvermoeibare vrouw en haar dappere poging een brug te slaan tussen haar eigen gesloten gemeenschap en de rest van de wereld, terwijl zij en passant 7 kinderen opvoedt en een geschikte partner zoekt voor haar huwbare dochter.

Aanvang 15:30

De films zijn Hebreeuws gesproken en Engels ondertiteld

Locatie: JHM Auditorium
Toegang: Gratis op vertoon van uw entreebewijs.
Wanneer: Zondag 4 augustus 14.00 uur en 15.30 uur
Aanmelden: E-mail evenementen@jhm.nl of bel 020- 5 310 380

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl