Boekpresentatie: Het bezoek van Hila Blum  vrijdag 23 mei 2014 14.30 uur

Interview met de schrijfster door Michel Krielaars, chef boeken NRC

Hila BlumTwee kersverse geliefden ontmoeten aan het einde van een etentje, in een prestigieus restaurant in Parijs, een Franse miljonair. Er gebeurt iets vreemds, waardoor hun romantische vakantie met een valse noot eindigt.

Negen jaar later in Jeruzalem, ze zijn inmiddels getrouwd en hebben twee kinderen, wordt het delicate evenwicht van hun leven verstoord door een telefoontje van dezelfde man uit Parijs. Hij komt naar Israël en wil het paar ontmoeten.

Uit deze barst in het leven van het gezin groeit Het bezoek: een roman over de rekbaarheid van familiebanden. Hoe ga je om met dingen die hadden moeten gebeuren maar nooit gebeurd zijn, acties en reacties die je hebt nagelaten, vluchtgedrag dat netelige morele en existentiële vragen doet rijzen? Het bezoek is een beladen, geestig en pijnlijk portret van een gezin.

Hila Blum (1969) is geboren in Jeruzalem en heeft een deel van haar jeugd in Hawaii doorgebracht. Als twintiger woonde ze in Parijs, New York en Israël. Na een carrière als journalist werkt Blum de laatste tien jaar als redacteur bij Kinneret, een van de meest vooraanstaande Israëlische uitgevers. Het bezoek is haar debuutroman en stond bij verschijnen in thuisland Israël direct op de bestsellerlijst. In april 2014 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij de Nederlandse vertaling van de hand van Shulamith Bamberger.

De literaire middag zal worden afgesloten met een signeersessie in het Museumcafé.

Hila Blum verblijft van 14 april tot 31 mei op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds als writer in residence in Amsterdam.

Locatie: JHM Auditorium, aanmelden bij de kassa.
Aanmelden: evenementen@jhm.nl
Aanvang: 14.30 uur

Engels gesproken

Dit evenement is een samenwerking met het Nederlands Letterenfonds.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl