Mama Moesa  12 januari 2014

Kinderevenement

Mama MoesaTheatervoorstelling over het mythische verhaal over Mozes   
Een moeder vertelt. Over hoe ze haar baby in een mandje aan de stroom van de rivier meegaf om te voorkomen dat de soldaten van de koning hem zouden doden. Hoe een prinses hem vond en opvoedde. Dat hij prins Moesa werd. Die zijn moeder terugvond toen hij ontdekte dat hij een slavenkind was. Dat hij moest vluchten, omdat hij een moord pleegde omwille van haar. Over hoe Moesa terugkwam en haar en haar volk bevrijdde en leidde op een lange tocht naar het land van hun voorvaderen. Een oeroud gezongen verhaal over bevrijding, want vrijheid moet je koesteren. Een prachtige voorstelling om het hele gezin heen te gaan!

Muziektheatergezelschap Tafel van Vijf vertelt in de voorstelling Mama Moesa het oeroude en mythische verhaal van Mozes dat verschillende culturen al duizenden jaren verbindt. Mama Moesa is een gezongen verhaal over bevrijding. Een voorstelling met live muziek gecomponeerd door Oene van Geel, winnaar van de Boy Edgarprijs 2013. Hij speelt zijn muziek samen met andere topmusici, waaronder zijn trio The Nordanians, bassist Marko Bonarius en gepassioneerd actrice en zangeres Nadia Amin, in een spannend videodecor. Een muzikaal verhaal over bevrijding. 

> Bestel nu kaarten voor de theatervoorstelling

Het hele weekend: Mozes in de stad
In het weekend van de voorstelling kunnen kinderen op vertoon van het theaterkaartje gratis naar het JHM Kindermuseum (ouders betalen de helft van de normale prijs). In het JHM Kindermuseum leren kinderen middels een speurtocht wie Max de Matze is én wat hij met Moesa te maken heeft.
 Ook in andere musea en religieuze gebouwen in Amsterdam leer je dit weekend over Mozes. Lees meer in de flyer.

jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl