ANNE en het Joods Historisch Museum

ANNE en het Joods Historisch MuseumOp 8 mei ging bij Theater Amsterdam het speciale theaterstuk ANNE in wereldpremière over het leven van Anne Frank. Het Joods Historisch Museum, onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier, is educatief partner van ANNE en heeft hiervoor een educatief programma ontwikkeld. Met lezingen en workshops wordt het verhaal van Anne Frank in een bredere context geplaatst.

ANNE in Theater Amsterdam

ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. Wilt u meer weten over de voorstelling ANNE? Kijk dan op de website van Theater Amsterdam.
> Ga naar de website van Theater Amsterdam 

Korting

Bezoekers van het Joods Cultureel Kwartier kunnen met exclusief voordeel naar de theatervoorstelling. Kijk hier voor de kortingscode en voorwaarden.

Educatief Programma

Aan de hand van historische bronnen, dagboekfragmenten en andere leermiddelen wordt er dieper ingegaan op de thema's in de voorstelling, haar dromen, de betekenis van het jodendom voor Anne en de Jodenvervolging. In het JHM kunnen scholieren meer te weten komen over de joodse cultuur, traditie en geschiedenis. De lespakketten voor het basis- en voortgezet onderwijs bestaan uit twee voorbereidende lessen, een afsluitende les en een docentenhandleiding.

Extra mogelijkheden naast de lespakketten

Praktische informatie

Het lesmateriaal en docentenhandleiding kan worden aangevraagd op de website van Theater Amsterdam.

> Lesmateriaal en docentenhandleiding aanvragen jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl